Published on 09-10-2019

Twentse technologiebedrijven openen deuren voor vmbo, havo en vwo- scholieren tijdens Careerday-on-Tour

Op 15 en 17 oktober organiseren we Careerday-on-Tour.

Twentse technologiebedrijven openen deuren voor vmbo, havo en vwo- scholieren tijdens Careerday-on-Tour

Op 15 en 17 oktober organiseert Jet-Net & TechNet in samenwerking met Techniekpact Twente de Careerday-on-Tour. Zeventien regionale bedrijven openen hun deuren voor zo’n 450 bovenbouwleerlingen vmbo, havo en vwo.

De Careerday-on-Tour is een evenement dat jaarlijks in oktober wordt georganiseerd door Jet-Net & TechNet in samenwerking met Techniekpact Twente. Leerlingen maken op een actieve manier kennis met moderne technologie binnen regionale bedrijven, maar ervaren ook door bijvoorbeeld speeddates met medewerkers van deze bedrijven wat het in praktijk betekent om binnen deze bedrijven te werken. Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit, waar moet je goed in zijn als je er wilt werken etc. Allemaal informatie die de leerlingen kan helpen bij het kiezen van een vervolgopleiding en baan in de techniek.

De scholen bezoeken met hun leerlingen in één dagdeel twee bedrijven. De opzet van de Careerday-on-Tour is goed in te passen in het LOB-programma van de school.  De deelnemende bedrijven ontvangen de leerlingen in hun eigen werkomgeving en brengen met enthousiasme aan de jongeren over hoe leuk en uitdagend werken in de techniek is.

De meeste bedrijven ontvangen per ronde van 1,5 uur een groep van zo’n 25 bovenbouwleerlingen in hun bedrijf.

Bij het bedrijf Demcon uit Enschede doen ze het dit jaar anders: daar komen twee scholen met in totaal 50 leerlingen een ochtend lang op bezoek. Bij Demcon werken ze projectmatig in multidisciplinaire teams. Deze multidisciplinaire teams bestaan uit een samenstelling van personen met verschillende achtergronden/vakgebieden. Dit zijn bijvoorbeeld mechatronica, robotica, industrieel productontwerp, sales, etc. 

Om het multidisciplinaire karakter en het samenwerken centraal te stellen heeft Demcon voor scholieren een Escaperoom ontwikkeld. Tijdens deze Escaperoom worden de scholieren op verschillende vlakken inhoudelijk uitgedaagd. Om de oplossing binnen de tijd te vinden, is een goede onderlinge samenwerking essentieel. Project coördinatie, inhoudelijke kennis over onderwerpen en een goede onderlinge afstemming is de sleutel tot een succesvolle afronding van de Demcon escaperoom! 

De volgende bedrijven nemen deel aan deze editie: Boessenkool, Demcon, ETC, Geas, HP Valves, Medisch Spectrum Twente, Rosen, Sensata, SES, Sigmax, Spit, Thales, TKF, Trioliet, VDL-ETG, Voortman, WILA,

Contact

Bezoekadres

Maak een afspraak

Ben je enthousiast over onze aanpak en wil je aanhaken? Vertel ons jouw ideeën. We denken graag mee en verbinden je met de juiste initiatieven, onderwijsorganisaties of bedrijven. Samen werken we aan de instroom, doorstroom en het behoud van technisch talent in Twente. Maak een afspraak!