Published on 26-09-2019

TalentIT maakt het aantrekken, ontwikkelen en behoud van talent mogelijk

Elke organisatie herkent het: Ik zoek talent, maar waar zitten ze en hoe kom ik er mee in aanraking?

TalentIT maakt het aantrekken, ontwikkelen en behoud van talent mogelijk

Wat voor meerdere organisaties als logisch klinkt, wijkt in de praktijk behoorlijk af. De ‘weg naar het talent’. Hiermee doelt TalentIT op de verbinding tussen het bedrijfsleven en de studenten. Elke organisatie herkent het: Ik zoek talent, maar waar zitten ze en hoe kom ik er mee in aanraking? Deze vraag is in de afgelopen jaren behoorlijk gestegen en ook vertrekken er te veel talenten uit de regio, omdat ze gewoonweg niet weten welke toffe organisaties er zijn. Met TalentIT willen wij de vertrekkende IT-studenten uit de regio en de tekorten bij technische organisaties downsizen.

Talent behouden voor de regio

“Twente en Overijssel hebben op IT-vlak een topstatus en er is volop werk voor IT’ers”, benadrukt programmamanager Coen Beernink. “Toch zien we dat studenten na hun opleiding naar de Randstad vertrekken en daar aan het werk gaan. Met TalentIT willen wij de vertrekkende IT-studenten uit de regio en de tekorten bij technische organisaties downsizen. TalentIT brengt informatica-studenten al in een vroeg stadium onder bij organisaties voor een bijbaan, stage, afstuderen of diverse projecten. Hierdoor maken ze kennis met de uitdagende mogelijkheden voor hun carrière bij regionale IT-organisaties en organisaties met IT-afdelingen.”

Tijdens de opleiding beginnen met je carrière

Studenten die meedoen aan TalentIT krijgen een baan- en netwerkgarantie. De beloning is niet alleen een mooi carrièreperspectief tijdens je opleiding, gedurende het programma kan de student het collegegeld terugverdienen. Hoe? Transparantie en gelijke kansen, that’s it! Als voorbeeld, de vergoeding voor opdrachten, stages en afstuderen is bij elke organisatie gelijk en studenten kiezen puur voor de inhoud van de opdracht. De naam van de organisatie is in eerste instantie niet bekend, vertelt Coen.
Ook zorgt TalentIT voor kwaliteit. Op basis van een aantal voorwaarden, zoals het aantal behaalde studiepunten en studievoortgangspercentage, selecteert Talent IT studenten die mee mogen doen aan het programma.

Verbinder

TalentIT werkt o.a. samen met Hogeschool Saxion, Universiteit Twente, gemeentes, Provincie Overijssel en natuurlijk studenten. De studenten zijn enthousiast! Ervaring op doen in de praktijk is een fantastische ontwikkeling die wij kunnen bieden aan studenten. Een andere belangrijke factor is hoe het businessmodel is ingericht, namelijk dat de organisaties de lasten dragen. TalentIT is als stichting onafhankelijk en dient puur als verbindende factor met één gedachte: Get, Keep & Grow van Talent!

Met TalentIT zijn we die verbinder voor de regio. “Let’s Join, Develop & Stay”, aldus Coen Beernink.

Bron: Techniekpact

Contact

Bezoekadres

Maak een afspraak

Ben je enthousiast over onze aanpak en wil je aanhaken? Vertel ons jouw ideeën. We denken graag mee en verbinden je met de juiste initiatieven, onderwijsorganisaties of bedrijven. Samen werken we aan de instroom, doorstroom en het behoud van technisch talent in Twente. Maak een afspraak!