Published on 23-01-2020

Strijden om een reis naar United Space School in Houston

Op vrijdag 14 februari 2020 strijden 9 technasiumleerlingen uit Overijssel om een reis naar de United Space School in Houston (VS).

Strijden om een reis naar United Space School in Houston

Onder begeleiding van ingenieurs, wetenschappers en leiders in de lucht- en ruimtevaart, mee werken aan de voorbereidingen van een bemande vlucht naar Mars? Op vrijdag 14 februari 2020 strijden 9 technasiumleerlingen uit Overijssel tijdens de finale ‘Countdown to Houston’ om een reis naar de United Space School in Houston (Verenigde Staten).

De finale wordt georganiseerd door Techniekpact Twente en de United Space School (USS) en zal plaats vinden in de Gallery op het terrein van de Universiteit Twente. De negen finalisten van het Bonhoeffer College (Enschede), Het Erasmus (Almelo), CSG Reggesteyn (Nijverdal), Thorbecke Scholengemeenschap (Zwolle) en De Waerdenborch (Holten) zijn de winnaars van voorrondes op de vijf Technasia in Overijssel. Als finaleopdracht hebben de leerlingen de vraag gekregen hoe volgens hun de kolonisatie-missie van een exoplaneet eruit ziet.

De jury

Op vrijdag 14 februari 2020 presenteren de finalisten hun ideeën in een Engelstalige videopitch en worden vervolgens aan de tand gevoel door een deskundige jury en toehoorders uit de zaal. De jury – bestaande uit voorzitter Laura ten Bloemendal (USS), Sarah Lammens (ESA BIC Noordwijk), Michel van Pelt (ESA BIC Noordwijk), Lidewij Krakers (USS alumnus) en Karina Boekhoudt (USS alumnus) – beslist aansluitend op basis van de ingeleverde verslagen, de videopitches en het gesprek welke twee finalisten komende zomer achter de schermen mogen kijken bij ruimtevaartorganisatie NASA in Houston.

Over United Space School

Aankomende zomer nemen voor de negende keer op rij twee Technasium-leerlingen uit Overijssel deel aan de United Space School in Houston. United Space School is een jaarlijks evenement waaraan 25 landen meedoen. De twee winnende scholieren uit Overijssel zullen in Houston in een groep van vijftig deelnemers meewerken aan de voorbereiding van een bemande vlucht naar Mars.

Contact

Bezoekadres

Maak een afspraak

Ben je enthousiast over onze aanpak en wil je aanhaken? Vertel ons jouw ideeën. We denken graag mee en verbinden je met de juiste initiatieven, onderwijsorganisaties of bedrijven. Samen werken we aan de instroom, doorstroom en het behoud van technisch talent in Twente. Maak een afspraak!