Projecten

Projecten met Techniekpact Twente

Projecten

Techniekpact Twente signaleert wat nodig is, brengt de juiste partijen bij elkaar en ondersteunt hen bij het ontwikkelen van projecten of initiatieven. De verantwoordelijkheid voor de uitvoering van projecten ligt bij de initiatiefnemers van de projecten.

Techniekpact Twente projectplan

Samen met het bedrijfsleven, kennis- en onderwijsinstellingen hebben de Twentse gemeenten een investeringsprogramma ontwikkeld voor de periode 2018-2022 met als titel Agenda voor Twente. Met deze Agenda wil de regio zich nog beter op de mondiale kaart zetten als technologische topregio. Twente heeft daarvoor een unieke combinatie van technologische kracht, technisch talent en een uitstekend woon- en leefklimaat. Aan de hand van de Agenda voor Twente investeren de partners vanuit onderwijs, onderzoek, ondernemers en overheid opnieuw in een perspectiefrijke toekomst voor de regio.

Bekijk het projectplan

Red Engineers Challenge

Jaarlijks organiseren Hogeschool Saxion en Universiteit Twente – ondersteund door Techniekpact Twente – de Red Engineers Challenge: een uitvinders- en ontwerpwedstrijd voor in techniek geïnteresseerde kinderen uit groep 6 en 7 op Twentse basisscholen.

Lees meer

Countdown tot Houston

Op vrijdag 15 februari 2019 organiseerden Techniekpact Twente en de United Space School de finale van de ruimtevaartwedstrijd Countdown tot Houston in de Gallery in Enschede. De 8 finalisten waren de winnaars van voorrondes op de vijf technasia in Overijssel. Marel en Ian wonnen de strijd om de felbegeerde prijs: twee weken lang achter de schermen kijken bij ruimtevaart-organisatie NASA in Houston, Verenigde Staten.

Lees meer

Twents Fonds voor Vakmanschap

Via Twents Fonds voor Vakmanschap inesteer je in jezelf, je werkomgeving én in je werkplezier door middel van een eigen opleidingscheque. Zo blijf je je een Leven Lang Ontwikkelen!

Meer info

TalentIT

TalentIT Talent IT Twente brengt informatica-studenten al in een vroeg stadium onder bij aangesloten bedrijven. Het biedt studenten een bijbaan of stage bij een van de aangesloten bedrijven, zodat ze ontdekken welk bedrijf en welke IT-werkzaamheden het beste bij hen passen.

Meer info

 

Play & Learndagen

Tijdens de Play & Learn dagen bezoeken leerlingen in een carrousel 2 verschillende makers. Zij worden uitgedaagd mee te kijken, doen en beleven. En het plezier en het nut van het zélf dingen bedenken en maken te ervaren.

Meer info

Maker Festival Twente

Het Maker Festival is een ontmoetingsplaats voor jong en oud die geïnteresseerd zijn in techniek en creativiteit. Het is een bruisend festival waar innovaties en de Twentse maakindustrie in de schijnwerpers worden gezet.

Lees meer

Hannover Messe Challenge

Zo’n 750 havo- en vwo-leerlingen uit heel Nederland nemen op 1 en 2 april deel aan de Hannover Messe Challenge. Op de eerste dag bezoeken ze een science-dag op de Universiteit Twente, op de tweede dag de Hannover Messe, waar ze een exclusief VIP-programma voorgeschoteld krijgen.

Lees meer

Contact

Bezoekadres

Maak een afspraak

Ben je enthousiast over onze aanpak en wil je aanhaken? Vertel ons jouw ideeën. We denken graag mee en verbinden je met de juiste initiatieven, onderwijsorganisaties of bedrijven. Samen werken we aan de instroom, doorstroom en het behoud van technisch talent in Twente. Maak een afspraak!