Published on 26-09-2019

PRE-U JUNIOR, PRE-U EN PRO-U

Toekomstig wetenschappelijk talent op een jonge leeftijd kennis laten maken met wetenschap en technologie.

PRE-U JUNIOR, PRE-U EN PRO-U

Pre-U is het Pre-university programma van de Universiteit Twente. Hiermee wil de Universiteit Twente toekomstig wetenschappelijk talent, varierend van zowel basisschoolleerlingen als (internationale) middelbare leerlingen op een jonge leeftijd kennis laten maken met wetenschap en technologie.

Via deze activiteiten proberen ze leerlingen een ervaring te bezorgen die een betekenisvolle indruk achterlaat. Hierbij helpt de Universiteit Twente leerlingen te ontdekken wat ze leuk en interessant vinden, waarna ze gestimuleerd worden hun talent hierin verder te ontwikkelen.

Pre-U Junior

Dit jaar staan alle activiteiten van Pre-U Junior voor het eerst gebundeld in een jaarprogramma. Hiermee wil de Universiteit Twente scholen, ouders en andere geïnteresseerden informeren over het aanbod van komend schooljaar. Pre-U Junior is bekend van de maandelijkse onderzoeksmiddagen in de Museumfabriek: Xperimenta. Deze middagen zijn een groot succes en daarom wordt het aanbod uitgebreid:

  • Xperimenta op Xpeditie: experimenten middag op school
  • Xperimenta Xtreme: kindercollege en experimenten op een unieke locatie
  • Xperimenta in het Lab: experimenten middag in een van de UT-labs

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk het Pre-U Junior jaarprogramma.

Pre-U

Ook voor Pre-U heeft de Universiteit Twente weer een mooi programma weten samen te stellen. In schooljaar 2019-2020 bieden ze allerlei activiteiten aan die aansluiten bij het niveau en de belevingswereld van leerlingen.

Naast de verschillende workshops en masterclasses organiseren ze elk jaar ook een aantal Inspire-U kampen. Het aftellen is al begonnen voor het allereerste kamp van dit jaar, namelijk het Codecamp! Van 21 t/m 25 oktober a.s. kunnen leerlingen in 4, 5 en 6 vwo in een week tijd hun eigen game leren programmeren, gaaf toch?

Meer informatie en aanmelden.

Bekijk het Pre-U Jaarprogramma.

Pro-U

Samen professionaliseren, dat is waar het programma van Pro-U om draait. Naast de activiteiten voor leerlingen, biedt de Universiteit Twente ook een programma aan voor docenten(teams), ondersteunend personeel en schoolleiders. Pro-U biedt een jaarprogramma met een aantal vaste activiteiten en de mogelijkheid tot school specifiek maatwerk.

Aankomend schooljaar organiseren ze o.a. de onderstaande inspiratiemiddagen. Meer informatie & aanmelden kan via de link:

Scheikunde (3 oktober 2019)

Maatschappijleer (10 oktober 2019)

Curriculumvernieuwing (15 oktober 2019)

Differentiatie (17 oktober 2019)

Wiskunde (6 november 2019)

Bekijk hier het Pro-U jaarprogramma.

Contact

Bezoekadres

Maak een afspraak

Ben je enthousiast over onze aanpak en wil je aanhaken? Vertel ons jouw idee├źn. We denken graag mee en verbinden je met de juiste initiatieven, onderwijsorganisaties of bedrijven. Samen werken we aan de instroom, doorstroom en het behoud van technisch talent in Twente. Maak een afspraak!