13-04-2021

Ondersteuning eindexamens vanuit UT/Pre-U

Pre-U begeleiding eindexamenleerlingen.

Ondersteuning eindexamens vanuit UT/Pre-U

Het Ministerie OCW heeft in samenspraak met de VO-raad, VSNU en de universiteiten verzocht te ondersteunen bij het beperken van leerachterstanden bij examenleerlingen. Een landelijk platform van non-profit initiatieven is opgericht die studenten uit het hoger onderwijs gaan inzetten in het voortgezet onderwijs, specifiek om (online)begeleiding van eindexamenkandidaten aan te bieden. Pre-U is één van de deelnemende initiatieven.

Op deze manier hopen ze leerlingen goed te kunnen begeleiden naar hun eindexamen en docenten een steuntje in de rug te bieden. Pre-U heeft samen met de UT-opleidingen, ondersteuning door VO-experts, de verbinding met de lerarenopleiding & onderzoeksgroep ELAN een stevige infrastructuur om onze studenten adequaat voorbereid en getraind te laten zijn in het geven van kwalitatief hoogstaande begeleiding.

Interesse in het aanvragen van deze ondersteuning? Kijk hier voor meer informatie.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak

Ben je enthousiast over onze aanpak en wil je aanhaken? Vertel ons jouw ideeën. We denken graag mee en verbinden je met de juiste initiatieven, onderwijsorganisaties of bedrijven. Samen werken we aan de instroom, doorstroom en het behoud van technisch talent in Twente. Maak een afspraak!