Techniekpact Oost Monitor

Resultaten in beeld.

Techniekpact Oost Monitor

Kennispunt Twente meet jaarlijks de resultaten van TechniekPact Twente. Daarnaast kennen we de Techniekpact Oost Monitor. Deze monitor bevat gegevens over onderwijs en arbeidsmarkt in Twente en de regio’s Stedendriehoek en Noord Veluwe, en Zwolle.

Regionale aanpak werkt

Dankzij brede samenwerking in de regio en de betrokkenheid van alle partners realiseerden we al meer dan 35 projecten in de periode 2013-2017. In die periode zagen we het aantal werkzame personen in High Tech Systems en Materialen toenemen, groeide het aantal technische vacatures en kozen meer leerlingen op de middelbare school voor een technisch profiel.

Bekijk alle resultaten van Twente op Techniekpact Oost Monitor.

 

 

Arbeidsmarktregio Twente

De arbeidsmarktregio Twente bestaat uit de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden.

Landelijke resultaten Techniekpact

Binnen vijf landsdelen vindt de uitvoering van het Techniekpact plaats. Overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven werken samen binnen een regio aan het vergroten van de instroom van jongeren binnen technische opleidingen, een betere aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt en een duurzame inzetbaarheid van technici.

Bekijk de monitor van Techniekpact. 

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak

Ben je enthousiast over onze aanpak en wil je aanhaken? Vertel ons jouw ideeën. We denken graag mee en verbinden je met de juiste initiatieven, onderwijsorganisaties of bedrijven. Samen werken we aan de instroom, doorstroom en het behoud van technisch talent in Twente. Maak een afspraak!