Published on 28-10-2019

Jonge meiden leren programmeren tijdens DigiVita Code Event

Programmeren alleen voor jongens? Dacht het niet! Zaterdag 26 oktober 2019 leerden zo’n zestig meiden van 11 tot 15 jaar programmeren tijdens het DigiVita Code Event bij Saxion.

Jonge meiden leren programmeren tijdens DigiVita Code Event

Tijdens het event, dat Techniekpact Twente organiseerde samen met Saxion en het landelijke expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek VHTO, namen de meiden deel aan verschillende workshops en gingen ze onder meer aan de slag met het schrijven van computerprogramma’s, het bouwen van een website en het programmeren van een kunstwerk. Rond half drie lieten ze hun ouders vervolgens vol trots zien wat ze die dag hadden gemaakt.

‘Het leeft’

“Het DigitVita Code Event is heel kort gezegd een programmeerdag voor meisjes,” vertelt Angelique Fiselier als eventcoördinator vanuit TechniekPact Twente. “Zodat zij het vak programmeren kunnen ervaren en vooral kunnen zien dat het heel goed iets kan zijn voor meisjes. Voor de ICT geldt namelijk net als voor de rest van de techniek: het is heel moeilijk om goede mensen te krijgen en het is nóg moeilijker om goede vrouwen te krijgen. En dat terwijl het heel geschikt is.” Dat bewees ook de opkomst weer afgelopen zaterdag. “Met zestig meisjes zat het event helemaal vol,” vertelt Angelique. “Dus het leeft wel.”

Contact

Bezoekadres

Maak een afspraak

Ben je enthousiast over onze aanpak en wil je aanhaken? Vertel ons jouw ideeën. We denken graag mee en verbinden je met de juiste initiatieven, onderwijsorganisaties of bedrijven. Samen werken we aan de instroom, doorstroom en het behoud van technisch talent in Twente. Maak een afspraak!