Published on 08-06-2020

Bridge the gap

Wat is er gebeurd en wat kunt u verwachten?

Bridge the gap

In het onderzoeksproject ‘Mind the Gap!’ is een digitale tool ontwikkeld, genaamd het ‘Carrière Kompas’, om inzicht te krijgen in de professionele identiteit van STEM-studenten en –professionals in relatie tot hun carrièrekeuzes.

Wat is er gebeurd?

Studie naar uitval in het eerste jaar

Waarom vallen veel studenten van technische opleidingen uit in het eerste jaar? Samen met 14 opleidingen aan de UT en Saxion proberen we antwoord te krijgen op deze vraag. Meer dan 800 eerstejaarsstudenten hebben aan het begin van hun studie het Carriere Kompas ingevuld en zullen ze dit nogmaals doen aan het begin van het tweede jaar (oktober 2020). Zo kunnen we erachter komen wat studenten die uitvallen karakteriseert en handvaten bieden om uitval te verminderen.

Diversiteit en het werken in groepen

In het project Bridge the gap! proberen we inzicht te krijgen in waarom sommige (aankomende) technische professionals wel en andere niet in de technische sector gaan en blijven werken. Niet iedereen voelt zich (direct) thuis in de techniek, maar hoe komt dit precies? We werken vaak makkelijker samen met mensen die op ons lijken, maar aan de andere kant kan diversiteit ook helpen om tot innovatieve oplossingen te komen. Daarom hebben we in februari 1200 studenten gevolgd die mee hebben gedaan aan de Saxion LED International Project Week. In kleine groepen hebben ze een opdracht voor een bedrijf gedaan en wij mochten volgen hoe hun samenwerking in de teams waar iedereen een andere achtergrond had, verliep. Speciaal voor deze week hebben we een ultra-korte versie van het Carrière Kompas gemaakt en een teamspel om elkaar beter te leren kennen. Na de zomer hopen we meer te kunnen vertellen over de uitkomsten!

Wat kunt u verwachten?

Studie onder nieuwkomers binnen bedrijven.

Hoe kun je er als bedrijf voor zorgen dat nieuwkomers graag bij het bedrijf willen blijven? Binnenkort starten wij met een nieuwe studie waarbij wij stagiaires en nieuwe werknemers binnen bedrijven intensief gaan volgen om dit te onderzoeken. Hierbij kijken wij naar dagelijkse ervaringen op de werkvloer die ervoor zorgen dat nieuwkomers zich thuis gaan voelen bij een bedrijf. Met deze studie willen wij bedrijven concrete handvatten geven die ze kunnen inzetten om een diverse groep aan technisch talent te behouden.

Contact

Bezoekadres

Maak een afspraak

Ben je enthousiast over onze aanpak en wil je aanhaken? Vertel ons jouw ideeën. We denken graag mee en verbinden je met de juiste initiatieven, onderwijsorganisaties of bedrijven. Samen werken we aan de instroom, doorstroom en het behoud van technisch talent in Twente. Maak een afspraak!